Kosten


“Heb je al meteen de idee dat dit voor jou een onhaalbare kaart is? Maak dan toch een afspraak met ons, want wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt! Oplossingen zijn er om gevonden te worden. Laat dit geen drempel zijn om naar onze infomomenten te komen of om contact op te nemen!”

Financiële begeleiding
Meedoen aan Breekjaar is best prijzig maar ook ongelooflijk veel waard. Als Breeker ervaar je elke dag wat het betekent om in een geweldige groep intensief bezig te zijn en jezelf beter te leren kennen. Je leert keuzes maken en doet vaardigheden op waar je voor altijd profijt van hebt. Dat is een cadeau voor de rest van je leven!

Hieronder kan je lezen hoe onze kosten opgebouwd zijn, maar eerst willen we nog even dit meegeven: Ook bij het financiële luik van Breekjaar, krijg je professionele hulp. Je persoonlijke begeleider zal met jou een financieel plan opstellen en met jou bespreken welke de mogelijkheden zijn. We hebben dan ook verschillende afbetalingsplannen en hebben heel wat ideeën om jou te helpen je eigen Breekjaar te financieren.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?
Breekjaar België is een vzw die kwaliteit wil garanderen zonder winstoogmerk na te streven. Onze prijs wordt dan ook vastgesteld om kostendekkend te zijn. De voornaamste kosten die we hebben zijn: de professionele, kwalitatieve en vooral intensieve begeleiding, workshops door externe experten, de huur en inrichting van onze locatie, de buitenweken/-kampen die deel uit maken van het programma (aan start en einde van het traject) en de consequente administratieve ondersteuning. Deelnemen aan een programma kost daarom:

 • 7350 euro voor het jaarprogramma
 • 4250 euro voor het halfjaarprogramma

Nu de Vlaamse Overheid ons steunt kunnen we samen met jou bekijken of je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige wildcard. Aarzel dus zeker niet contact op te nemen voor meer informatie!

Tips & Tricks om Breekjaar te financieren
In Nederland hebben al een paar honderden jongeren aan Breekjaar deelgenomen en zijn er dan ook in geslaagd om hun deelname soms volledig, soms gedeeltelijk zelf te financieren. Hier kan je leren van hun tips:

fc_20170331_tram44_2344-2

 • Zelf werken tijdens het jaar
  Aangezien Breekjaar 2 dagen per week tijd neemt, kan je de rest van de week nog een studentenjob nemen. We bekijken dan samen met jou hoeveel je per maand opzij kan houden om jouw Breekjaar af te betalen.
 • Vraag hulp aan familie/vrienden/ouders 
  Misschien zijn er mensen rondom jou van wie je wat geld mag lenen. Investeren in jezelf is echt geen weggegooid geld, dus waarschijnlijk dragen ze er graag hun steentje voor bij. Het vraagt soms wat moed, maar je komt er alleen maar sterker uit.
 • Ga extra werken van zodra je weet dat je gaat deelnemen aan Breekjaar
 • Misschien heb je nog wat spaargeld?
 • Organiseer je eigen wafelenbak of waarom niet, een crowdfunding!
  Laat zeker weten als je activiteiten organiseert! Breekjaar kan je helpen wat info te verspreiden via sociale media!

In deze brochure kan je ook nog extra informatie vinden over onze visie en over hoe het juist zit met kinderbijslag. Lijkt het jou toch echt moeilijk haalbaar? Dan kijken we samen of het Breekfonds voor jou kan tussenkomen.

“We weten dat het niet eenvoudig is, maar bijdragen aan je eigen Breekjaar en zelf de financiële verantwoordelijkheid opnemen, zorgt vooral voor veel voldoening en maakt ook deel uit van het leerproces dat Breekjaar wil bijbrengen. Van de Nederlanders horen we dat Breekers het soms best wel pittig vinden, maar dat ze zich daarbij net trots en sterk voelen.”